Sfaturi

ESTE BINE DE ŞTIUT

Cele 5 minute pe care le „pierdeţi” citind cele ce urmează, vă vor scuti de multe neplăceri viitoare:

Mulţi dintre cei care doresc să urmeze cursurile unei şcoli de şoferi sunt interesaţi în primul rând de preţul pe care trebuie să-l plătească, fără a ţine seama de ceea ce este inclus în acel tarif, precum şi modul cum sunt prestate serviciile contractate.

Din această cauză multe persoane au surpriza neplăcută, ca după începerea cursurilor şi achitarea avansului corespunzător, lucrurile să nu fie aşa cum s-au aşteptat. În loc să ceară remedierea eventualelor deficienţe (creşteri de costuri, calitatea proastă a serviciilor, etc) se mulţumesc să tacă şi să accepte situaţia, fără a se gândi la consecinţele viitoare. Orice sumă cât de mică ce este cerută în plus faţă de suma iniţială (pentru legislaţie, creşterea costului carburanţilor, ora de examen, etc) modifică preţul iniţial al şcolii de şoferi, preţ care de fapt v-a atras şi v-a îndreptat spre şcoala respectivă.

Datorită acestui fapt, este foarte important să culegeţi informaţii despre şcoala respectivă, dar dacă sunt culese de la persoane care au urmat cursurile şcolii respective şi sunt nemulţumite sau au fost păcălite, trebuie să ţineţi seama de faptul că multe dintre acestea vor fi tentate să nu spună adevărul, pentru a nu fi considerate „persoane slabe”.

Un mod de verificare a promovabilităţii şcolilor de şoferi se poate realiza pe site-ul drpciv.ro, secţiunea Statistici, de unde puteţi obţine informaţii veridice.

De asemenea recomandăm ca înainte de a încheia un contract cu şcoala, să vă cunoaşteţi instructorul şi să vedeţi maşina pe care o alegeţi pentru pregătirea practică.